Tака реши народът

boiko_borisovВече няколко дни Бойко Борисов се опитва. Опитва се да преустрои математическата наука. По ирония на съдбата или не, в стил, присъщ за неговия образ в обикалящите интернет популярни смешки с него, заимствани от вицовете за Чък Норис. Бойко Борисов не носи часовник – той решава колко е часът. Очевидно Бойко Борисов решава и кое число каква тежест има в математиката. За г-н Борисов 116 си е направо 121.

По-сложно става, когато обърнем числата в депутатски места. Депутатски места в един парламент, призован да оправя завещани от едно провалено управление (поредното епизод от драмата на българските „левичари“) „батаци“ и да бори една разрастваща се, повсеместна криза.

Загърбвайки предначертаната даже от другарите следизборна коалиция във формат ЕНП (или пък друга), Бойко Борисов използва като довод за защита на действията си т. нар. „народна воля“. Така бил решил народът – ГЕРБ да поеме  политическата отговорност и да управлява самостоятелно. Само че народът такова нещо не е решавал. Той реши едно единствено нещо – пожела да бие шута на едно провалено (умишлено, поради некадърност или поради двете заедно), безподобно мафиотизирано и безпардонно разхайтено правителство. А на мястото на това правителство да застане ново, съставено от водещата партия ГЕРБ и нейни партньори от досегашната опозиция.

Бойко Борисов, разбира се, е свободен да избира партньорите си според собствените си политически, морални и какъвто и да е друг вид разбирания. Но без партньор не може. И тук не става дума за отговорност пред задаващите се трудности, коректност или някакви компромиси, които формират една съвсем друга тема. Става дума за прости математически действия, защото на ПГ на ГЕРБ не достигат поне 5 депутатски места.  Така реши народът. Синята коалиция пък може да компенсира този чисто количествен недостиг, както и евентуалния качествен недостиг на експертиза в определени сфери, защото получи 15 депутатски места. Така реши народът.

Използвай разумно кредита си на доверие, Бойко. Не се знае колко време ще трае.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: