Не съм се лъгал

По всичко личи, че не съм се лъгал и заблуждавал за този човек. Евентуалното му избиране за лидер на СДС е само и единствено стъпка в правилната посока – нещо, което твърдя от повече от година. Тогава вече ще можем да говорим за партньорства с „моята“ и която и да е друга заслужила партия. Дотогава всичко ще е като в „Много шум за нищо“ – думи именно на Мартин. И поводът да пиша:

Какво ново научихте за партията, за членовете й по време на кампанията? Какви хора са днешните седесари?
– Това, което ме радва в СДС, е, че хората са мотивирани за промяна. Хората, които са в СДС, са истински антикомунисти и няма да търпят това правителство повече. Те са готови с всички сили за промяна и за смяна на статуквото. Има страхотна нетърпимост в СДС към олигархията и това много ме радва и ми дава надежда.

Може ли антикомунизмът все още да е аргумент за мотивация, за подкрепа на синята партия?
– Разбира се. Трябва обаче да се уточни, че комунистите станаха олигарси. Борбата срещу комунизма е борба срещу олигархията. Имената се смениха, хората и проблемите обаче са същите. Затова тази тематика е по-актуална от всякога.

Каква е печелившата формула за предизборно сътрудничество между десните партии?
-Аз виждам една единствена формула. В момента се получава буквално пиесата „Много шум за нищо“. Това, което трябва да се случи, е разговори по конкретни теми, политики и мерки. Например антикризисни мерки, които да бъдат разработени от десните партии. Обединение може да има около програми, а не около хора.

Източник: в. „Дневник“

Реклами

One Response to Не съм се лъгал

  1. Като парламентарист, като икономист Мартин е отличен! Като блогърски мислител също. Но като политически лидер – там се работи с много хора, с апарата на една партия и пр., което е крайно трудна работа! – само времето ще покаже дали Мартин ще се справи. Дано се справи, дано стане добър лидер, млад е, но се искат много качества за това. Иска се и време, иска се да има добри съветници. Иска се да има нюх, за да си подбере екип от помощници и организатори. Костов примерно има слабост точно по този пункт, иначе пък има много качества за добрия лидер и държавник. Няма съвършени личности и лидери, но въпреки това дано Мартин стане добър лидер… времето ще покаже, засега нищо с положителност не може да се твърди. Много коварна и тежка работа и мисия е тази на политическия лидер… виждаме какви трагикомедии имаме у нас в това отношение (Гоцета, Дмитриевичи, Симоенчовци, Доганчовци, Бойковци, Сидеровци, Жорж Ганчевци… пардон, ще ида да повърна…)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: