На бунт!

Блогът на един човек, когото много уважавам и харесвам, макар да го познавам само косвено – чрез статиите му, посреща читателите си с емблематичния цитат на Едмънд Бърк: „Единственото, от което има нужда злото, за да тържествува, е добрите хора да не правят нищо.“

Дали не настана време добрите хора в тая страна ПАК да се размърдат? Какво имам предвид – аз се смятам за добър човек, а вярвам и в добротата на моите връстници и колеги. И ако нещо положително се е случвало в историята и битието на същата тази страна, не мисля, че би било грешно да се твърди, че то е било неизменно свързано с младите хора, със студентите, и техния отприщен гняв срещу тираните (които са винаги едни и същи!). Това е и светновноисторическа аксиома, не откривам студената бира.

Затова ми се ще скромно и смирено да призова всеки буден български гражданин, без значение от възраст, пол и занятие, да се присъедини към нашия протест! Протест не просто срещу червените олигарси, мутрите, престъпността, корупцията,  Гоце, Дмитриевич Станишев, Доган, Р. Овч., Пикаещия във фонтани, агентите на ДС в обществено-политическия живот и т.н., а СРЕЩУ СТАТУКВОТО – статукво, чиито несгоди и унижения ние, добрите хора, преглъщаме всеки ден.

На бунт срещу злото!

Нови студентски протести в петък

В петък от 11 ч. от зала Христо Ботев в Студентския град ще тръгне протестно шествие до пл. Народно събрание, където ще се проведе митинг.

В съобщение до медиите студентите заявяват, че на всички е омръзнало проблемите в държавата да се неглижират и да се говори под сурдинка. Властимащите да не поемат отговорност за трагедиите, случващи се в обществото. Младите нямат никакъв шанс за успех в тази уродлива, корумпирана и връзкарска обществена система. Поради отказа от диалог на отговорните институции с представители на българските студенти, ние пристъпваме към тези действия с ясната идея, че желаем проблемите на студентите да бъдат решени, се казва в съобщението.

Източник: БНР

Реклами

3 Responses to На бунт!

 1. Дали не настана време добрите хора в тая страна пак да се размърдат?

  Призив към всеки буден български гражданин, без значение от възраст, пол и занятие, да се присъедини към протеста на студентите!

  Всички да отидем на протестите! Дойде моментът да покажем, че сме народ, че сме европейци! Да защитим достойнството си на свободни хора!

  Да живей европейска, демократична и свободна България!

 2. Димо каза:

  Искренно се надявам да има ефект този път. Наистина ми писна от тази наша „велика“ държава…
  Сека тъкмо чух по новините, че политиците щели да си дават 13-та заплата… от глоби за неприсъствие… т.е. от нашето джобче. Докато в огромна част от нашите предприятия, фирми и т.н. няма пари за такива удоволствия.

  Наистина съм погнусен от държавата!!!

  …А само преди 2 години имах голямото желание да остана тук и да се боря. Сега при първата отдала ми се възможност се спасявам като удавник от потъващ кораб. Имам себе си и човека до мен, друго не ми трябва!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: