Апел към българското гражданско общество

Апел към българското гражданско общество в подкрепа на честния наш сънародник арх. Янев!

Не сме българи и не сме хора, ако оставим този човек сам. Страшно ми е да си помисля, че ще допуснем това. И то ще е най-жалкото нещо, което можем да си причиним сами. Не искам да помислям, че ще позволим на себе си да останем в пасивната роля на сеирджии, които после ще се палят яко на тема за оправията в държавата ни.

Нека сеирджиите да бъдат тези, които излъгаха арх. Георги Янев. Тези, които му „забиха нож в гърба“, когато той отиде да изпълни дълга си на гражданин на една правова държава, а те го оставиха в ръцете на един министър от една самозабравила се етническа партия. Оставиха го да се черви и извинява, защото каза това, което всички си мислим и обсъждаме помежду си, само че не пред камери и микрофони.

Те изпълниха пъкления си план. По стар османски почин използваха арх. Янев като пример за назидание. Кой обикновен гражданин сега би се заел с тази явно непосилна задача да казва истината, да търси справедливостта, след като държавата не само, че не помага, ами точно обратното – напада?

Нека го подкрепим с подписката, която предстои да бъде пусната, и по този начин да дадем сили на него, на себе си и на всички останали честни българи „борбата арх. Янев“ да бъде продължена!

По идея на Ружа Братанова.

Прочетете още и още по темата.

Реклами

7 Responses to Апел към българското гражданско общество

 1. Ружа каза:

  Развоя на събитията не обезмисля гражданската ни позиция.Напротив.

  Архитекта награден с кортик от министъра на МВР за показно участие в ПАРЛАМАТА, наречена “ борба с корупцията“. В същото време дава шанс на „Корупционните сили“ в другото министерство да го “ смачка „, което му дава публично,в ефир пред цяла България- 24 часа срок да се извини публично!?

  Умният човек “ кляка“ пред калпавите закони и Темида, която в България е не само сляпа,но и глуха. Темида е тази, която прави от България територия, а не държава.

  Както се разбра тази сутрин в предаването на Коритаров в интервю с бившият министър Виктор Михаилов, Темида ИЗБИРАТЕЛНО прилага закона за съхраняване анонимността на свидетеля. По делото „Ванко 1 “ е била опазена анонимността на свидетеля, но в случая с архитект Янев -Цък!Язък.

  Веригата към високите корумпирани етажи на властта е прекъсната на ниво-
  БУШОН, който “ ГЪРМИ СОЦИАЛНО „!?
  ПАРЛАМАТА „Борба с корупцията“-продължава. Корупцията също.

  Архитект Янев притежава не само оригинален кортик, а и уникалният шанс да го употреби срещу себе си. БЕЗ ими С чужда помощ. Въпрос на време и нищо друго.

  Архитекта говори за Висоцки, Кафка , а аз се сетих за Джон Ъпдайк
  „Бягай,Заеко, бягай“.

 2. […] гражданската ни позиция! Продължение по темата Апел към българското гражданско общество. Автор на долните редове е и всъщност инициаторката на […]

 3. […] гражданската ни позиция! Продължение по темата „Апел към българското гражданско общество“. Автор на долните редове е и всъщност инициаторката на […]

 4. Ружа каза:

  Боре,
  Какво ли би казал Славейков, ако само за един ден възкръсне от гроба и даде оценката си за съвременният българин?

 5. По-лоша от тази, която е дал на своите съвременници… А знаем какво му е била оценката, нека не я повтaряме, защото ще ни загорчи – така се получава, когато си казваме истината.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: