Комунистът козината си мени, но нрава – не…

putin_go_home.jpgАз нямам коментар относно новината по-долу. Без думи съм просто. В никакъв случай не е неочаквано, но все пак ме порази. Затова винаги съм подкрепял не особено демократичната идея за тотален антикомунистически реакционизъм и реваншизъм с цената на всичко. Дали ще дойде този ден на справедливостта?

Атанас Атанасов: Има организирана акция срещу нашите плакати

От вчера разлепяме плакати в София, надписът върху които е „Путин вън” и разбрах, че днес е имало проблеми. Столична община не знам какво е направила, но хората, които разлепят плакатите, се оплакаха, че навсякъде са забелязали, че ги наблюдават униформени служители на полицията. И след като залепят плакатите и отидат на друго място, моментално се появява някой да ги отлепя, т.е. има организирана акция за заличаване на нашите плакати. Това каза пред Агенция „Фокус” лидерът на ДСБ-София Атанас Атанасов. Според него срещу плакатите има организирана акция, като в нея участва и българското вътрешно министерство.

На въпрос каква според него е причината плакатите да бъдат махани, Атанасов отговори: „Угодничество и страхопочитание, да не раздразнят голямата мечка. Да не би да докладва на Путин, че има плакати срещу него. Това са рефлекси от времето преди 1989 г., защото хората, които днес управляват страната, са кадри на бившата комунистическа партия, те са свикнали да работят с такива методи. Да се запушва устата на опозицията, всички следи, че има някакво противопоставяне на тази политика да изчезнат. За съжаление това е поредното доказателство, че нашите управляващи проявяват угодничество към посещението на Путин”.
Той бе категоричен, че насроченият протест срещу посещението на Владимир Путин ще се проведе. „Утре ще има митинг протест, който започва в 18 часа и ще се състои в градинката пред „Кристал”. Това е знаково място. Първо, че в тази градинка се намира паметникът на Стефан Стамболов, който е знакова фигура в българската история, човек, който е търсил независимост на България от Русия. Второ, всички си спомняме тази градинка с един протест от 1989 г., откъдето се зароди българската опозиция на комунистическия режим”, каза още Атанасов.

Агенция „Фокус“

Реклами

One Response to Комунистът козината си мени, но нрава – не…

  1. […] козината си мени, но нрава – не… (продължение) Случаят, за който писах по-рано днес, си има „блестящо“ […]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: